dinsdag 21 juni 2011

vierde bericht van de beginnende schrijfster

’s Nachts komt er gelukkig weer inspiratie.
Ik weet waar die ene zin naar toe met waar mijn oog aan blijft haken. En ik weet ook dat ik een ondeugd moet ontdekken bij één van mijn hoofdpersonen. Ik moet aannemelijk maken dat de andere hoofdpersoon tot de dappere daad komt die ik al heel vroeg in het proces voor ogen had.
En ik lees in het boek: ‘Vrouwen die schrijven leven gevaarlijk,’
dat je voor schrijven geen grote investeringen hoeft te doen, en er veel geld mee kan verdienen zoals met brio is bewezen door J.K.Rowling. Het staat er echt, brio.
Brio,bakt en braadt beter, maar schrijft het ook?
Ik schat dat er brille moet staan. En geen grote investering? Niet in materiaal misschien, maar het feit dat je verslaafd raakt en soms moet kiezen tussen leven en schrijven vind ik best een grote investering.
Het is me gelukt iets te knippen en te plakken en het niet onderweg kwijt te raken.
Het wordt nog wat tussen mij en die computer

3 opmerkingen:

Greet van Aken zei

Hoi Ellen,
Interessant hoor, ik ken een echte schrijfster! Nee, zonder dollen, ik vind het hartstikke leuk om je te kunnen en mogen volgen. Dat je schrijft, kan ik me prima bij je voorstellen, ik wist het ook al langer. Maar dat je dat op de computer doet en er zelfs over blogt, daarmee heb je me verrast. Ik zie jou toch eerder met een kroontjespen, haha (de smileys doen het hier niet, of ik weet niet hoe dat moet).
Als brio helpt, wens ik je veel brio toe. Ik blijf je zeker volgen. Veel succes.

ellen smal zei

Nou dank je wel, ik wist ook niet dat ik het in me had.
Ik schrijf gelukkig wel over mensen in een tijd waarin ik net nog niet geboren was. daar kan ik me redelijk in inleven.
het verbaast me zelf nog het meest dat het ook over geloof gaat; ik heb zelf geen ervaring met de heel strenge kerk waar het over gaat.
Dat is verrassend voor me. Ik zit alweer met een rood hoofd achter de computer, verder te werken aan het epos. ik hoop dat ik het niet te lang maak. Ellen

Anoniem zei

Ha Ellen,
Ik vond je altijd al een avontuurlijk type! Er is wel moed voor nodig om je zo in het openbaar te presenteren hoor!Heel goed! De zin, 'aardig gevonden willen worden', klinkt mij bekend in de oren van jaren geleden al!!
Hartelijke groet,
Anneke van der Meer